úterý 14. června 2011

Britští inspektoři: hradecké Cambridge ESOL centrum je excelentní

Publikováno: 13/06/2011

Chválou a nadšením nešetřila inspekce kvality z Velké Británie, která navštívila jazykovou školu Evropské vzdělávací centrum v Hradci Králové, aby dohlédla na průběh zkoušek z anglického jazyka v tamním Cambridge ESOL centru. To je jediné svého druhu v kraji a poskytuje zkoušky pod hlavičkou největšího importéra angličtiny na světě univerzity v Cambridge.

„S tak excelentní organizací a profesionálním přístupem se běžně nesetkáváme. Pro hradecké Evropské vzdělávací centrum pracují špičkoví odborníci, kteří přistupují ke každému aspektu organizace zkoušek s velkou odpovědností. Myslím, že každý z kandidátů o zkoušku si musel užít příjemnou atmosféru zkoušek, které však byly vedeny velice profesionálně,“ uvedli angličtí inspektoři.

V Hradci působí první a zatím jediné jazykové centrum Cambridge ESOL od listopadu loňského roku. Již jeho vznik byl spojen s velice přísným dozorem anglické univerzity.  Hradecké Evropské vzdělávací centrum  navštívili zástupci Univerzity Cambridge pro střední a východní Evropu, kteří hradeckou jazykovou školu museli doporučit.

„Poté jsme byli pozváni k pohovorům přímo na univerzitu do Anglie.Na konci tohoto řízení bylo schválení naší školy přímo v Anglii, což nikdy není zcela samozřejmé. Dál se snažíme, aby naše zkoušky byly skutečně perfektní a našim klientům chceme poskytovat maximálně kvalitní služby. O to víc nás potěšilo hodnocení anglické inspekce!“ uvedl ředitel Evropského vzdělávacího centra Tomáš Morávek.

Jazykové zkoušky Cambridge ESOL jsou mezinárodně nejuznávanější certifikací v oblasti jazykového kvalifikování v angličtině. Ročně zkoušky skládá více jak 3,5 miliónů lidí ve 135 státech světa. Zkoušky celosvětově uznává více jak 12.000 zaměstnavatelů, univerzit, státních úřadů a imigračních autorit. Cambridge ESOL bylo založeno roku 1858 a je neziskovým oddělením Univerzity Cambridge, která minulý rok oslavila 800 let své existence. Největší evropská autorita v oblasti jazykového kvalifikování v angličtině poprvé testovala veřejnost již v roce 1913.

Žádné komentáře:

Okomentovat