úterý 14. června 2011

Díky evropské podpoře vzniká v Hradci nejmodernější jazykové centrum

Publikováno: 18/1/2011

Studium jazyků s využitím té nejmodernější techniky začne od konce ledna sloužit více než dvěma tisícům studentů jazykové školy Evropské vzdělávací centrum v Hradci Králové. Tato škola se prostřednictvím finanční podpory z operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Evropské unie stává jednou z technologicky nejlépe vybavených jazykových škol v kraji i v celé České republice. Škola tak během tohoto týdne dokončila první etapu profesního e-learningového jazykového centra.

„Modernizovali jsme 12 učeben, které jsou nyní vybaveny digitálními tabulemi Cambridge. Ty jsou ideálním nástrojem při výuce jazyků a díky nim si mohou naši studenti probíranou látku zapamatovat až dvakrát lépe. Při výuce bude sloužit také nové modernizované audio vybavení. Rozšiřuje se výpůjčková knihovna a především podpora na internetu. Všichni naši studenti budou mít díky projektu snadný přístup ke všem výukovým programům: mohou tak využívat databázi slovníků, testů či poslechů,“ popsal některé z výhod modernizace školy její ředitel Tomáš Morávek.

Modernizace učeben je první etapou realizace projektu s podporou Evropské unie. Škola dále – ve druhé etapě - buduje především zázemí on-line jazyků: tím se z profesního e-learningového jazykového centra stane ideální nástroj k získání, rozšíření či doplnění odborné slovní zásoby cizího jazyka. Možnosti tohoto zázemí budou moci studenti využít v zaměstnání v cizině či při přípravě k odborné jazykové zkoušce. Centrum tak zajistí perfektní jazykovou výbavu pro profesionály z oblasti zdravotnictví, práva, gastronomie či bankovnictví.

Studium jazyka prostřednictvím e-learningu, tedy s maximálním využitím virtuálního prostředí, má přinést studentům – profesionálům řadu výhod. Zvýšením jazykových schopností českých profesionálů a rozšířením jejich profesního uplatnění mimo Českou republiku je oboustranně výhodné pro zemi žadatele i členské země Evropské unie.

„Vzniká vlastně nová elektronická jazyková škola zaměřená na studium lékařů, právníků, bankéřů ale také speciálních pedagogů či zdravotních sestřiček. Těm všem by mělo e-learningové jazykové centrum sloužit jako ideální prostředek pro zlepšení jejich jazykových schopností ve svém oboru. Zvýší tím také možnost získat případně zaměstnání v Unii či mezinárodně uznávaný certifikát z angličtiny. Na portálu studenti naleznou vedle klasických forem výuky zvukové nahrávky, testy a snadný kontakt se svým lektorem,“ doplnil ředitel Morávek.

Spolu se zpřístupněním výukových aplikací a knih v e-learningové knihovně dochází také k unikátnímu propojení denního a dálkového studia s možností každodenního kontaktu se školou či vyučujícími.

Evropské vzdělávací centrum na modernizaci učeben a zřízení projektu on-line jazyky získalo z operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost celkem 6 milionů korun.

Jazyková škola EVROPSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM - www.evcentrum.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat