úterý 14. června 2011

Kraj rozdělí dalších 70 milionů na vzdělávání dospělých

15/06/11
Zdroj: KÚ Královéhradeckého kraje

Dalších 70 milionů rozdělí Královéhradecký kraj institucím či organizacím na vzdělávání dospělých z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Žadatelé mohou získat až sedm milionů korun na tvorbu či inovaci vzdělávacích programů, na modernizaci vybavení pro další vzdělávání, na přípravu studijních materiálů a pomůcek nebo na vzdělávání lektorů. Projektové žádosti lze předkládat až do letošního 29. července.

„Do současné doby již bylo z tohoto programu rozděleno přes 70 milionů korun. Mezi úspěšně podpořené projekty patří například vzdělávací programy pro ovocnáře a školkaře, které pořádá Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy,“ řekl náměstek hejtmana Josef Táborský. Kurzy pro podkováře díky dotaci připravují v TJ Hřebčín Kubišta. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Jičín pak chystá modulový vzdělávací program pro zámečníky, kteří po jeho úspěšném absolvování obdrží Osvědčení o získání dílčí kvalifikace.

Hradecká jazyková škola Evropské vzdělávací centrum zase získala moderní zázemí k výuce cizích jazyků pro profesionály. Lékaři, právníci, ale třeba také zaměstnanci v oblasti gastronomie a služeb či bankovnictví se budou moci díky našemu e-learningovému jazykovému centru připravit na práci v zahraničí či k mezinárodně uznávaným jazykovým zkouškám,“ uvedl ředitel hradecké jazykové školy Tomáš Morávek (více na www.evcentrum.cz).

Další informace pro žadatele budou k dispozici na seminářích, které se uskuteční 15. a 29. června, dále na internetových stránkách Královéhradeckého kraje či přímo u projektové manažerky Jitky Hejlové, tel. 495 817 586, e-mail: jhejlova@kr-kralovehradecky.cz.

Královéhradecký kraj již dříve rozdělil 430 milionů korun z Evropské unie 107 vzdělávacím institucím v programu zaměřeném především na studenty středních škol či výuku cizích jazyků. S jedním z projektů, které získaly evropskou podporu, uspěla například Obchodní akademie Náchod. Žáci školy si tak mohou vyzkoušet reálné fungování účetnictví firmy již během studií.

Žádné komentáře:

Okomentovat