úterý 14. června 2011

Stovka vzdělávacích projektů již z Unie získala 430 milionů

Publikováno: 17/01/11
zdroj: KÚ Královéhradeckého kraje

Vzdělávací programy pro záchranáře, nové formy výuky pro studenty středních škol či využití nejmodernějších technologií při výuce cizích jazyků: to jsou náplně některých ze 107 vzdělávacích projektů, které si od roku 2007 v Královéhradeckém kraji mezi sebe rozdělily 430 milionů korun z Evropské unie, konkrétně z Operačního programu  Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Do roku 2013 mohou žadatelé získat z tohoto finančního zdroje dalších 370 milionů korun.
„Výsledkem schopnosti našeho kraje čerpat podporu z finančních zdrojů Unie nejsou jen rekonstruované silnice, modernizované budovy či nové cyklostezky. Nemalé evropské dotace jdou rovněž na tak zvané měkké projekty, tedy investice do rozvoje lidských zdrojů. Celkově máme možnost získat od roku 2007 do roku 2013 z evropského operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost přes 800 milionů korun,“ řekl Josef Táborský, první náměstek královéhradeckého hejtmana, který odpovídá za oblast evropských záležitostí.
Jedním z projektů, které získaly evropskou podporu, je například projekt Obchodní akademie Náchod Dnes fiktivně, zítra reálně s rozpočtem přes 3 miliony korun. Díky němu si studenti mohou vyzkoušet reálné fungování účetnictví či firmy již během studií.
Dalším jsou například Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře. Záchranáři díky tomuto projektu s rozpočtem 2 miliony korun nacvičují  poskytování pomoci lidem ve vodě, poskytování první pomoci při požárech či při hromadných neštěstích nebo nácvik postupu záchrany tonoucích a jejich oživování. Projekt vznikal od roku 2010 a končí letos v lednu.
Díky evropské podpoře začne také  sloužit více než dvěma tisícům studentů hradecké jazykové školy Evropské vzdělávací centrum nejmodernější zázemí v kraji. „Náš projekt je zaměřen především na výuku cizích jazyků pro profesionály. Lékaři, právníci, ale třeba také zaměstnanci v oblasti gastronomie a služeb či bankovnictví se budou moci díky našemu profesnímu e-learningovému jazykovému centru připravit na práci v zahraničí či k mezinárodně uznávaným jazykovým zkouškám,“ uvedl ředitel hradecké jazykové školy Tomáš Morávek. Na vybudování špičkového zázemí a úplné podpory pro výuku jazyků on-line získala tato vzdělávací instituce více než 6 milionů korun.

1 komentář:

  1. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt .... lnfo@lemeridianfds.com
    Whatapps ... + 19893943740

    OdpovědětVymazat