úterý 14. června 2011

V Hradci je první centrum výuky Cambridge angličtiny v kraji

Publikováno: 21/11/2010

Hradec Králové se stává skutečnou metropolí ve výuce angličtiny. V krajském městě vzniklo letos v listopadu výukové centrum systému univerzity v Cambridge, která je největším a nejspolehlivějším „importérem“ výuky anglického jazyka na světě. Cambridge ESOL centrum začalo fungovat na půdě královéhradecké jazykové agentury Evropské vzdělávací centrum jako první v Královéhradeckém kraji.

„Zkoušky angličtiny systému Cambridge ESOL jsou uznávané po celém světě. Cambridgeské certifikáty respektují zaměstnavatelé či univerzity po celé Evropě i mimo ni a mají tedy vysokou a nenahraditelnou prestiž.  Naše škola navíc nyní nabízí složení těchto zkoušek za nejvýhodnějších podmínek v České republice,“ řekl Tomáš Morávek, ředitel Evropského vzdělávacího centra z Hradce Králové, která se tak stává významným hráčem na poli poskytování služeb jazykového vzdělávání.

Testy z angličtiny systému univerzity z Cambridge každoročně skládají po celém světě 3 miliony lidí ve 135 zemích světa a jejich certifikáty uznává na 11 tisíc zaměstnavatelů, státních orgánů či univerzit ve světě. První zkoušku z angličtiny cambridgeské univerzity, která vloni slavila 800 let od svého založení, skládali lidé již v roce 1913.

„Získat možnost vybudovat takové jazykové centrum je spojeno s velice přísným dozorem anglické univerzity: nejprve nás navštívili zástupci Univerzity Cambridge pro střední a východní Evropu, kteří nás museli doporučit. Poté jsme byli pozváni k pohovorům přímo na univerzitu do Anglie. Na konci tohoto řízení bylo schválení naší školy, které nikdo nemůže předem považovat za samozřejmé,“ doplnil Tomáš Morávek.

Systém Cambridge zahrnuje nejen zkoušky, ale i kompletní výuku začátečníků až po pokročilé na úrovni rodilých mluvčích. Na těchto úrovních lze také skládat právě mezinárodně uznávané zkoušky. Cambridge ESOL centrum je schopné poskytovat dokonalé poradenství pro výuku angličtiny také pro lektory či vzdělávací instituce.

Projekt vzniku Cambridge ESOL vzdělávacího centra, prvního v kraji, financuje Evropský sociální fond.  Slavnostní představení centra plánuje královéhradecká jazyková agentura na 11. prosince 2010.

Žádné komentáře:

Okomentovat