úterý 14. června 2011

Hradecké on-line jazyky otevřou profesionálům dveře do Evropy

Publikováno: 7/12/2010

Profesionálům v Královéhradeckém kraji začne sloužit ideální nástroj k získání, rozšíření či doplnění odborné slovní zásoby cizího jazyka, kterou lze využít v zaměstnání v cizině či při přípravě k odborné jazykové zkoušce. V hradecké jazykové škole Evropské vzdělávací centrum se nyní totiž rodí e-learningové profesní jazykové centrum zaměřené na studium angličtiny s podporou Evropského sociálního fondu, který tyto služby odborníkům nabídne. Centrum zajistí perfektní jazykovou výbavu pro profesionály z oblasti zdravotnictví, práva, gastronomie či bankovnictví.

V sobotu 11. prosince v 11 hodin v královéhradeckém kině Centrál chtějí tento záměr jeho tvůrci představit veřejnosti. „V rámci našeho projektu vznikne e-learningový jazykový portál se sedmnácti vzdělávacími programy zaměřenými na profesní studium angličtiny. Díky němu bude také možné připravit se a výhodně získat mezinárodní jazykové zkoušky. Projekt se rozbíhá právě nyní a lidem začne sloužit během příštího roku,“ uvedl Tomáš Morávek, ředitel hradeckého Evropského vzdělávacího centra, které projekt připravuje.

Studium jazyka prostřednictvím e-learningu, tedy s maximálním využitím virtuálního prostředí, má přinést studentům – profesionálům řadu výhod. Zvýšením jazykových schopností českých profesionálů a rozšířením jejich profesního uplatnění mimo Českou republiku je oboustranně výhodné pro zemi žadatele i členské země Evropské unie.

„Vzniká vlastně nová elektronická jazyková škola zaměřená na studium lékařů, právníků, bankéřů ale také speciálních pedagogů či zdravotních sestřiček. Těm všem by mělo e-learningové jazykové centrum sloužit jako ideální prostředek pro zlepšení jejich jazykových schopností ve svém oboru a současně. Zvýší tím také možnost získat případně zaměstnání v Unii či mezinárodně uznávaný certifikát z angličtiny. Na portálu studenti naleznou vedle klasických forem výuky zvukové nahrávky, testy a snadný přístup ke svému lektorovi,“ doplnil Morávek.

Spolu se zpřístupněním výukových aplikací a knih v e-learningové knihovně umožní unikátní propojení denního a dálkového studia s možností každodenního kontaktu se školou či vyučujícími.

Žádné komentáře:

Okomentovat